Weblog

30 april 2019

Het prijzen van God

Het prijzen van God

Het meest fundamentele aspect van aanbidding.

Heer, ik ben van U. Wat het ook kost, ik wil dat Uw wil in mijn leven wordt gedaan. Ik realiseer me dat ik niet hier op aarde ben om te doen waar ik zelf zin in heb, of om mijn eigen vervulling of mijn eigen roem na te streven. Ik ben hier niet om me te laten gaan in mijn verlangens, om steeds meer bezittingen te verwerven, om mensen te imponeren, om geliefd en populair te zijn, om te bewijzen dat ik een belangrijk iemand ben, of om mezelf goed te verkopen. Ik ben hier zelfs niet om naar menselijke maatstaven gemeten invloedrijk of succesvol te zijn. Ik ben hier om U te behagen.

Ik bied mezelf aan U aan, want U bent dat waard. Alles wat ik ben of hoop te zijn, heb ik aan U te danken. Ik ben van U omdat U mij geschapen hebt, en elke dag ontvang ik van U leven en adem en alle andere dingen. En ik ben van U omdat U me gekocht hebt, en de prijs die u heeft betaald was het kostbare bloed van Christus.

U alleen, de Drie-enige God, bent het waard om mijn Heer en Meester te zijn. Ik geef mezelf aan U over, mijn genadige en heerlijke Meester te zijn. Ik geef mezelf aan U over, mijn genadige en heerlijke hemelse Vader; aan de Heer Jezus die me heeft liefgehad en die Zichzelf voor mij heeft gegeven; aan de heilige Geest, aan zijn genadige invloed en aan de kracht die Hij me geeft.

Alles wat ik ben en alles wat ik heb geef ik aan U.

Ik geef u mijn opstandigheid, die zich ertegen verzet Uw wil te doen. Ik geef U mijn trots en onafhankelijkheid, die tegen me zeggen dat ik uw wil op eigen kracht kan doen als ik maar hard genoeg mijn best doe. Ik geef U mijn angsten, die tegen me zeggen dat ik op bepaalde gebieden van mijn leven nooit in staat zal zijn om Uw wil te doen. Ik geef U toestemming om me krachtig te maken... om me elke keer weer het verlangen en de kracht te geven om Uw wil te doen.

Ik geef U mijn gehele lichaam... mijn gehele innerlijke wezen: mijn verstand, mijn gevoelsleven, mijn wil...de mensen van wie ik houd...mijn huwelijk of de hoop die ik heb om te zullen trouwen...mijn vermogens en gaven...mijn sterke kanten en mijn zwakheden...mijn gezondheid...mijn status (of die nu hoog is of laag)...mijn bezittingen...mijn verleden, zowel mijn heden en mijn toekomst...wanneer en hoe ik Thuis zal komen.

Ik ben hier om U lief te hebben, en om U gehoorzamen, om U te verheerlijken. O mijn Geliefde, laat mij een vreugde voor U zijn!

​Uit het boek: Geen dag zonder aanbidding van Ruth Myers Foto

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor het laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie.